Helpen in de woningen

Helpen in de woningen

Plaats:
Heemskerk
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Creatief & muziek
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Op de Reigershoeve wonen 27 mensen met dementie die intensieve zorg nodig hebben. De bewoners wonen in vier groepswoningen. Eén daarvan is bestemd voor mensen die op jongere leeftijd(beneden de 65 jaar) dementie hebben gekregen. De Reigershoeve wil mensen met dementie buitengewoon goede zorg bieden. De gewoontes en behoeftes van de individuele bewoner zijn hierbij het uitgangspunt. Bewoners worden gerespecteerd om wie zij zijn. We proberen hen een zinvolle dagbesteding te geven door het leven op de boerderij. In elk van de vier woningen van Reigershoeve met 6 á 7 bewoners, werken gedurende de dag 1 of 2 medewerkers, die de bewoners begeleiden en ondersteunen bij de dagelijkse gang van zaken, en die met hen het huishouden voeren. Vrijwilligers helpen in de woningen met: een praatje maken of spelletje doen, een wandeling, een ritje met de duo fiets, maar ook hulp bieden bij het bereiden van de maaltijd of tijdens de maaltijd.

WIJ ZOEKEN
Mensen die het fijn vinden om mensen met dementie een waardevol leven te bieden. Mensen die respectvol om kunnen gaan met bewoners van de Reigershoeve en de medewerkers hierbij willen helpen door extra aandacht te geven. Het gaat hierbij om de gewone dingen van het leven. Daarnaast vragen wij mensen die het leuk vinden om te assisteren bij het aanbieden van activiteiten. Dit vindt plaats van 3 tot 5 uur op maandag tot en met donderdag. De verschillende activiteiten zijn, Creatief (maandag) Koken/Bakken (dinsdag) Bewegen (woensdag)Muziek (donderdag).

WIJ BIEDEN
De mogelijkheid om ondersteuning te bieden in één van de woningen. Begeleiding door de professionals van de woningen. Bijscholing in het omgaan met mensen met dementie. Betrokkenheid bij alle activiteiten welke zich op het terrein van de Reigershoeve voordoen.

OVER REIGERSHOEVE,
Aan de Oosterweg, op een van de mooiste plekjes in Heemskerk aan de rand van Castricum, staat de Reigershoeve, een speciale woonzorgboerderij. Op de zorgboerderij kunnen 27 mensen met dementie wonen die intensieve verzorging nodig hebben. De bewoners krijgen dagelijks ondersteuning in en om hun woning. Er worden veel activiteiten geboden o.a. in de grote tuin waarin zich tal van dieren bevinden. Ook in de Vrolijke Merrie vinden tal van activiteiten plaats. Hier komen zes dagen per week thuis wonende mensen met geheugen problemen naar de Dagbesteding.
De Reigershoeve streeft er naar om mensen een werkelijk thuis te bieden en geeft gehoor aan de wensen die mensen hebben.

  • De vraag van Nicolette is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Beverwijkheemskerkvoorelkaar
  • Nicolette is eerder via deze website geholpen
Laat Nicolette weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Reigershoeve
Geplaatst door:
Profielfoto van Nicolette
75% profielsterkte
Bedankt voor het melden
Geplaatst door:
Profielfoto van Nicolette
  • De vraag van Nicolette is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Beverwijkheemskerkvoorelkaar
  • Nicolette is eerder via deze website geholpen
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden

Meer vragen van Nicolette namens Reigershoeve

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Chauffeurs Heemskerk Vervoer
  Betrokken vrijwilligers Heemskerk (Persoonlijke) verzorging, Activiteitenbegeleiding, Gezelschap
  Fietsvrijwilliger Heemskerk Gezelschap, Erop uit
  Vrijwilliger voor de avond Heemskerk Gezelschap, Mantelzorg ondersteuning, Maatjes & buddy's